Lähiesimiehen vallankokemus sosiaali- ja terveysalalla - Kokkonen, Satu (2017)
Tutkimuksen tehtävänä oli selvittää lähiesimiehen vallankokemus. Tutkimuksen keskeisiä käsitteitä ovat johtajuus, valta ja kokemus. Lähestyn aihetta määrittelemällä oman käsitykseni johtajuudesta ja vallasta sekä perustelemalla niitä käsitteitä, joihin tutkimuksessani tukeudun. Lähiesimiehinä toimitaan keskeisessä tehtävässä toteuttamassa organisaation strategiaa. Niin ikään lähiesimiehenä toimiminen tapahtuu ylemmän johdon ja työntekijätason välimaastossa, jolloin oma toiminta on nähtävä osana laajempaa kokonaisuutta. Lähiesimiehen on oltava hyvin perillä organisaationsa rakenteesta sekä toimintaperiaatteista, jotta henkilöstön ohjaaminen oikeaan suuntaan mahdollistuu. Lähiesimiehen toiminnan tavoitteena on strategisten tavoitteiden muuttaminen käytännön tekemiseksi. On oltava strateginen visio, jota kohti esimies ”alustaan kuljettaa”. Johtamisessa yksi haasteista on muutoksen johtaminen. Muutokset ovat jatkuvia. Tänä päivänä on kyettävä vastaamaan jatkuvasti muuttuviin tarpeisiin. Jatkuvien muutosten vuoksi henkilöstön turvallisuudentunne voi horjua ja se voi aiheuttaa työyhteisöön levottomuutta.