Sähköiset tehtävät opetuksen tukena - Kivioja, Tuukka (2017)
Tässä pro gradu -tutkielmassa perehdytään sähköisten tehtävien käyttöön opetuksen tukena. Tutkimuksen taustalla vaikuttavat vuosina 2017-2019 vaiheittain sähköistyvät ylioppilaskirjoitukset ja uusi opetussuunnitelma, jossa tieto- ja viestintäteknologia ja tulevaisuudet taidot ovat vahvasti esillä. Tutkimusmenetelmänä käytetään kehittämistutkimusta ja tutkimus etenee kehittämistutkimukselle ominaisesti sykleittäin. Aineistona käytetään aiemmin toteutetun pelipedagogiikka-hankkeen materiaalia ja tätä tutkimusta varten järjestettyjen kyselyjen vastauksia. Tutkimuksen tuotoksena koostetaan ohje sähköisten tehtävien käyttöön opetuksen tukena. Ohje perustuu teoriataustaan, aiempiin tutkimustuloksiin ja kyselyissä esille nousseihin opettajien kokemuksiin ja tietämykseen.