Aikuiskouluttajan pedagogisista opinnoista valmistuneet työelämässä - Väisänen, Heidi (2017)
Tutkimuksen tarkoituksena oli kartoittaa Jyväskylän yliopiston Aikuiskouluttajan pedagogisista opinnoista (APO) valmistuneiden työhönsijoittumista. Tutkimuksessa tarkasteltiin opintoihin hakeutumiseen vaikuttaneita tekijöitä sekä opintojen merkitystä valmistuneiden työllistymiseen. Lisäksi tutkimuksessa selvitettiin millaisiin asiantuntijatehtäviin opinnoista valmistuneet ovat opintojen jälkeen työllistyneet. Tutkimusaineisto muodostui vuosina 2005-2013 APO-opinnoista valmistuneiden kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen opiskelijoiden vastauksista (N = 63). Aineisto kerättiin kyselylomakkeella ja analysoitiin tilastollisia menetelmiä käyttäen.