Rikastetaanko tarina hengiltä? : featurejuttujen digitaalinen kerronta Helsingin Sanomissa - Saikkonen, Merituuli (2017)
Opinnäytetyöni on journalistisen työn ja pro gradu -työn yhdistelmä. Työssäni selvitän, miten pitkien lehtijuttujen digitaalinen kerronta rakentuu Helsingin Sanomien featuretoimituksessa. Lähestyn aihetta triangulaation avulla eli yhdistämällä eri aineistoja ja metodeja. Tutkimukseni aineistona toimivat teemahaastattelut ja Helsingin Sanomien sunnuntaisivuilla 15.4.2017 ilmestynyt juttuni Raskausviikko 23 ja jutun tekoprosessista pitämäni työpäiväkirja. Teemahaastatteluja varten haastattelin kuutta Helsingin Sanomien toimittajaa. Haastattelujen aiheena oli featurejuttujen digitaalinen kerronta. Omaa juttuprosessiani tarkastelin autoetnografian keinoin, haastatteluja purin haastatteluanalyysin avulla.