Duurin ♭VII asteen soinnun funktiot populaarimusiikin harmoniassa - Vakkilainen, Teemu (2017)
Tutkimuksen tavoitteena on selvittää ♭VII asteen soinnun funktioita modaalisessa populaarimusiikin harmoniassa. Yhtenäistä ja yksimielistä tapaa tulkita duurin ♭VII asteen sointua tai koko populaarimusiikin harmoniaa ei näytä olevan, vaan sen sijaan erilaisia modaalisen harmonian ja funktioiden tulkintapoja on monenlaisia, joita hyödynnän tässä tutkimuksessa. Keskeistä näissä tulkintatavoissa näyttää olevan konteksti eli ♭VII asteen sointua edeltävät ja seuraavat soinnut. Tutkimukseni avulla pyrinkin jäsentämään tätä hajanaista teoriaa oman aineistoni kautta.