Musiikin sointiväri elokuvakohtauksen tulkintaa muokkaavana tekijänä - Lehtinen, Jussi-Pekka (2017)
Tutkimuksen tarkoituksena oli tarkastella neutraaliksi arvioidun elokuvakatkelman taustalle sijoitettujen musiikkikappaleen kahden sointiväriltään erilaisen version vaikutusta katsojan tulkintaan katkelman tapahtumista.