"Jos nimeä ei voida lausua se ei ole nimi se on runoutta" : ylirajaisen identiteetin rakentuminen ja performatiivinen omaelämäkerrallisuus Yahya Hassanin teoksessa Yahya Hassan. Runot - Kallioranta, Justiina (2017)
Tarkastelen Pro Gradu -tutkielmassani tanskalais-palestiinalaisen Yahya Hassanin omaelämäkerrallista runoteosta Yahya Hassan. Runot. Työssäni tutkin teoksessa rakentuvaa ylirajaista identiteettiä ja sen performatiivista omaelämäkerrallisuutta. Lähiluvun avulla analysoin, millaisilla keinoilla teos rakentaa Yahya Hassanin henkilökuvaa. Tarkastelen myös sitä, miten Hassanin esikoiskokoelma asettuu osaksi kahden kirjallisuudenlajin jatkumoa: omaelämäkerrallista ja monikulttuurista kirjallisuutta.