Calibration of a small anode germanium well detector - Tikkanen, Joonas (2017)
SAGe kolokiteen kalibroinnit suoritettiin kolmelle näytegeometrialle. Kaksi geometrioista oli sylinterin muotoisia purkkeja, jotka mitattiin ilmaisimen päällä ja yksi koeputki, joka mitattiin kolon sisällä. Piikkitehokkuuskalibrointi tehtiin NPL:sta tilattujen sertifioitujen näytteiden avulla. Yksinuklidinäytteitä valmistettiin radioaktiivisista liuoksista totaalitehokkuuskalibrointia varten. Totaalitehokkuuskäyrä saatiin simuloimalla totaalitehokkuudet MCNP:llä ja sovittamalla malli vastaamaan kokeellisia tuloksia. Kalibraatiot tehtiin energiavälille 30 keV–1.9 MeV. Kalibroinnit olivat tarpeeksi luotettavia, että ilmaisinta voidaan käyttää akkreditoiduissa gammaspektrometrisissä mittauksissa.