Ketterät menetelmät globaalissa ohjelmistokehityksessä - Mikkola, Ella-Maria (2017)
Globaali ohjelmistokehitys on lisääntynyt 2000-luvulla huomattavasti kaiken muunkin tuotannon globalisoituessa. Globaalilla ohjelmistokehityksellä tavoitellaan esimerkiksi kustannusten laskua ja mahdollisuutta päästä käsiksi isompaan määrään resursseja. Kehitystyön hajautuminen maantieteellisesti tuo kuitenkin mukanaan myös erilaisia haasteita liittyen kommunikointiin, koordinointiin sekä kontrollointiin. Toinen ohjelmistokehityksen nouseva trendi on ketterät menetelmät. Ne ovat saaneet alkunsa 1990-luvulla ja korostavat kom-munikointia, yhteistyötä, tuotekeskeisyyttä ja muutokseen vastaamista. Ketteriä menetelmiä käytetään myös globaalisti hajautuneissa ohjelmistoprojekteissa ja tässä tutkimuksessa etsitäänkin hyötyjä, joita ketterät menetelmät tarjoavat globaalille ohjelmistokehitykselle. Tutkimus on toteutettu systemaattisena kirjallisuuskatsauksena ja se vastaa kahteen tutkimuskysymykseen: 1) Miten ketteriä menetelmiä sovelletaan globaalissa ohjelmistokehityksessä? ja 2) Miten nämä sovellusmenetelmät tukevat ketterien menetelmien käyttöä globaaleissa ohjelmistoprojekteissa? Tutkimuksesta selviää, että ketterät menetelmät tarjoavat ratkaisuita kaikkiin kolmeen globaalin ohjelmistokehityksen ongelmaan ja että ketteriä menetelmiä on hyödyllistä käyttää globaalisti hajautuneissa projekteissa.