"Ruumis tietää kaiken, mutta oppineessa päässä on naula." : traumateoreettinen luenta Helena Sinervon Runoilijan talosta - Torvinen, Metta (2017)
Tarkastelen pro gradu -tutkielmassani Helena Sinervon Runoilijan talossa -teosta (2004) traumateoreettisesta näkökulmasta. Kysyn, millä temaattisilla ja tekstuaalisilla keinoilla teos kuvaa ja ilmentää psyykkisen trauman ja traumatisoitumisen ilmiötä. Tarkasteluni jaan kolmeen tasoon: tutkin kuinka teos ilmentää traumaa yksilön eli teoksen päähenkilön Eeva-Liisan kokemuksena, kuinka teoksessa ilmennetään traumaa sosiaalisesti rakentuvana ilmiönä sekä sitä, millaisia kulttuurisia ja yhteiskunnallisia konteksteja trauma teoksessa saa.