Kumppanin työttömyyden yhteys yksilön subjektiiviseen hyvinvointiin - Huhtala, Ville-Valtteri (2017)
Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena on selvittää kumppanin työttömyyden yhteyttä yksilön subjektiiviseen hyvinvointiin. Tutkielman alussa paneudutaan subjektiivisen hyvinvoinnin mallintamiseen ja mittaamiseen taloustieteellisestä näkökulmasta. Tutkielman teoreettisessa osuudessa esitellään kolme erilaista teoreettista tapaa – viiteryhmäteoria, sosiaalisten käytäntöjenteoria ja kotitalouden hyötyfunktiot – mallintaa kumppanin työttömyyden vaikutuksia yksilölle.