Victims' experiences concerning the actions of the authorities and the coping skills used for surviving partner stalking - Puronvarsi, Nelli; Ruotanen, Viivi (2017)
Tutkimuksemme on osa suomalaista VARJO-hanketta, jonka tarkoitus on kehittää palveluita eron jälkeisen vainon uhrien tueksi sekä ehkäisevään työhön ja kuntoutukseen liittyviä työmuotoja. Tutkimuksemme aineisto koostui naispuolisten vainon uhrien internetpohjaisen vertaisryhmän aikana käydyistä keskusteluista, joita tarkastelimme sisällönanalyysin avulla. Tutkimuksemme tarkoitus oli lisätä tietoisuutta vainon uhrien kokemuksista liittyen viranomaisten toimintaan ja tutkintaprosessiin sekä selviytymiskeinoista, jotka he kokivat hyödyllisiksi yrittäessään selviytyä eron jälkeisestä vainosta.