Loppukäyttäjien asennoituminen ohjelmiston vaatimusmäärittelytyöhön - Kinnunen, Laura; Niemi, Petri (2017)
Tämän pro gradu -tutkielman tavoitteena oli selvittää loppukäyttäjien suhtautumista ohjelmistojen vaatimusmäärittelytyöhön Lapin ammattikorkeakoulussa. Tutkielmaa ohjasi tutkimuskysymykset: ”Miten loppukäyttäjät asennoituvat ohjelmistojen vaatimusmäärittelytyöhön?” ja ”Kuinka loppukäyttäjien osallistamista vaatimusmäärittelytyöhön voitaisiin lisätä?”. Tutkimus oli Lapin ammattikorkeakouluun päätoimiseen henkilöstöön kohdistuva tapaustutkimus, jonka aineistonhankinnassa hyödynnettiin sekä määrällistä että laadullista menetelmää. Tutkimuksen ensimmäisessä vaiheessa suoritettiin sähköinen lomakekysely, jonka jälkeen järjestettiin kaksi ryhmähaastattelua. Tulosten mukaan henkilöstö haluaisi osallistua vaatimusmäärittelytyöhön enemmän, kuin mitä tutkimushetkellä koettiin mahdolliseksi. Asenne vaatimusmäärittelytyötä kohtaan Lapin ammattikorkeakoulussa on pääasiassa myönteinen, vaikka nykyhetken tilanteeseen suhtaudutaan osittain negatiivisesti.