Quine's naturalistic conception of truth - Tauriainen, Teemu (2017)
Tämän tutkielman tavoitteena on muodostaa kuvaus Willard Van Orman Quinen (1908–2000) filosofiseen järjestelmään sisältyvän totuuskäsityksestä. Quine käsittelee totuuden luonnetta lukuisissa teoksissaan systemaattisesti läpi pitkän uransa ajan. Tästä huolimatta hänen totuuskäsitystään ei ole tutkittu muutamia yksittäisiä artikkeleita lukuun ottamatta. Tämän tutkielman tavoitteena on täyttää tätä olemassa olevaa aukkoa suhteellisen laajassa Quinen filosofista järjestelmää käsittelevässä tutkimuskentässä.