The impact of financial crises on co-movements between commodity futures and equity prices : evidence from crude oil and gold markets - Pesonen, Juho (2017)
Omaisuusluokkien välisillä korrelaatioilla on tärkeä rooli sijoitussalkun hajautusta ajatellen. Omaisuuslajien suojauksen kannalta erityisen tärkeää on tutkia, miten eri omaisuusluokat korreloivat kriisiperiodien aikana. Tässä Pro-Gradu -tutkielmassa tarkastellaan osakemarkkinakriisien vaikutusta hyödykefutuurien ja osakemarkkinatuottojen välisiin korrelaatioihin USA:n markkinoilla erityisesti raakaöljyn ja kullan osalta. Korrelaatioiden mallintamisessa hyödynnetään Cappiellon, Englen ja Sheppardin vuonna 2006 ehdottamaa yleistettyä diagonaalimuotoista DCC GARCH -mallia. Tutkimuksessa verrataan ehdollisten korrelaatioiden kehitystä erikseen USA:n osakemarkkinoiden yleisindeksin ja energiasektorin osakkeiden välillä. Lisäksi tutkimuksessa tarkastellaan, onko kulta- ja öljyfutuureja mielekästä käyttää suojausinstrumentteina osakemarkkinasijoitukseen liittyvän riskin minimoimiseksi.