Smart tourism : achieving sustainable development - Kauppila, Santtu (2017)
Smart tourismi on elektronisen tourismin seuraava askel, mikä käyttää hyväkseen yhteenliitettyjä systeemejä ja käyttäjiä datankeräyksessä. Paperin tarkoituksena on katsoa aihetta kestävän kehityksen kannalta ja löytää keinot, jotka ovat parhaita auttamaan tätä tarkoitusta. Saatava kirjallisuus suosittelee elämysten optimointia ja kustomointia turisteille, samalla kuin pidetään yllä paikallisten yrittäjien ja asukkaiden tarpeita. Laajan kaavan infrastruktuuriset muutokset eivät ole vielä kaikkialla mahdollisia, jonka takia suurin osa smart systeemeistä ovat internet käyttöisiä, luoden arvoa liittyen jo olemassa oleviin infrastruktuureihin.