Ilmastonmuutos poliittisena pelinä : poliittinen analyysi vuonna 2007 pidetystä Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvoston ilmastonmuutoskokouksesta - Karjalainen, Minna (2017)
Tutkielmassa tarkastellaan Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvostossa 17.4.2007 käytyä ilmastonmuutoskokousta, jossa oli tarkoituksena keskustella ilmastonmuutoksen turvallisuusuhista. Tämän sijaan kokouksessa päädyttiin väittelemään siitä, onko neuvosto sopiva foorumi aiheen käsittelyyn. Siten kokouksessa ilmastonmuutokseen liittyvä keskustelu linkittyi voimakkaasti turvallisuusneuvoston tehtäväkentän kysymyksiin.