Vankien kokemuksia rangaistusajan suunnitelmasta - Jokitalo, Kati (2017)
Tämä tutkimus käsittelee vankien kokemuksia rangaistusajan suunnitelmasta. Keskiössä on vangin näkökulman esille nostaminen rangaistusajan suunnitelmia koskevaan tieteelliseen keskusteluun. Rangaistusajan suunnitelman tekeminen kaikille vangeille on säädetty laissa ja suunnitelmaa voidaan pitää vankeusrangaistusta keskeisesti ohjaavana asiakirjana. Aihepiiristä on tehty yksi laaja arviointitutkimus, jossa tarkastellaan rangaistusajan suunnitelmia useista eri näkökulmista. Lisäksi rangaistusajan suunnitelmallisuutta on sivuttu muutamissa muissa tutkimuksissa. Aikaisempaa tutkimusta aihepiiristä voidaan pitää kuitenkin niukkana.