From streets to slavery? : vulnerability, resilience and the risk of human trafficking among street children in Nairobi, Kenya - Ainamo, Katariina (2017)
Ihmiskauppa on aihe, jota on viime vuosien aikana tutkittu kasvavissa määrin. Myös katulapsia on tutkimuksissa tutkittu globaalisti paljon. Niissä on etenkin keskitytty katulasten elämään kaduilla, sekä erilaisiin tapoihin millä näitä lapsia voitaisiin auttaa. Näiden kahden ilmiön, ihmiskaupan ja katulasten tutkiminen yhdessä on jäänyt kuitenkin todella vähälle. Keniassa näiden välistä suhdetta ei tutkijan tietämyksen mukaan ole tutkittu ollenkaan. Tämä tutkimus pyrkiikin selvittämään katulasten ja ihmiskaupan välistä suhdetta; ovatko katulapset Nairobissa haavoittuvaisia ihmiskaupalle ja ovatko ihmiskauppa ja katulapset jo linkittyneitä toisiinsa. Tämän lisäksi tutkimus pyrkii selvittämään katulasten erilaisia haavoittuvaisuuksia, selviytymismekanismeja, sekä sinnikkyyden merkkejä. Lisäksi erotteluja tehdään katutyttöjen sekä -poikien välillä tapauksissa missä eroja on nähtävissä.