Mukautuvat viipalointialgoritmit lisäävässä valmistuksessa - Hoppula, Sami (2017)
Lisäävä valmistus on kasvattanut nopeasti suosiotaan viime vuosina. Viipalointi on oleellinen osa lisäävää valmistusta, mikä vaikuttaa esimerkiksi valmistettavan esineen pinnan laatuun, valmistusnopeuteen sekä mekaanisiin ominaisuuksiin. Tämän tutkielman tarkoituksena on selvittää, minkälaisia ominaisuuksia viipalointialgoritmilta vaaditaan ja minkälaisia menetelmiä niiden toteuttamiseen on olemassa. Mukautuvaa viipalointialgoritmia käyttämällä voidaan nopeuttaa esineen valmistusaikaa ilman, että pinnan laatu heikentyy.