AlphaGo ja Monte Carlo -puuhaku - Kumpulainen, Samu (2017)
Tässä tutkielmassa käsittelen Monte Carlo -puuhakualgoritmia sekä sen roolia hyvin menestyneessä AlphaGo-tekoälyssä. Tavoitteena oli muodostaa kokonaiskuva AlphaGo:n toiminnasta, painottuen etenkin Monte Carlo -puuhaun näkökulmaan. Tutkimuksen perusteella selvisi miten ohjelma hyödyntää omassa hakualgoritmissään kyseistä puuhakua, jota se parantaa hyödyntäen koneoppimista ja useita eri tarkoituksiin opetettuja neuroverkkoja. AlphaGo saavutti näin tehokkuuden, johon muut go-ohjelmat eivät vielä ole kyenneet.