Yhteistyön paikka : kuntarajat ylittävä yhteistyö maaseudun tapahtumanjärjestäjien valintana - Auvinen, Ellinoora (2017)
Olen tutkielmassani kiinnostunut siitä, miksi maaseudun tapahtumanjärjestäjät tekevät tai eivät tee yhteistyötä, jonka toinen osapuoli toimii toisella paikkakunnalla. Tapahtumatuotantojen rakenne on usein verkostomainen, joustava ja tuotannon luonteeseen kuuluu laadultaan ja määrältään vaihteleva resurssitarve tuotannon eri vaiheissa. Yhteistyö on monelle tapahtumanjärjestäjälle luonteva tapa täydentää oman organisaation rajallisia resursseja tapahtumatuotannon lyhytaikaiseen tarpeeseen, vaikka yhteistyöhön liittyy aina myös riskejä. Lähiyhteistyötä on tutkittu paljon, mutta volyymiltään vähäisemmästä kuntarajat ylittävästä yhteistyöstä tiedetään vielä vähemmän.