Impact of deterrence theory methods on employees' information security behavior - Kuhalampi, Mikko (2017)
Peloteteoria (Deterrence theory) on alun perin psykologiassa ja kriminologiassa käytetty termi, ja sen mukaan rangaistuksen pelko estää yksilöä toimimasta vastoin lakia ja sääntöjä. Digitalisoituvassa maailmassa on viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana tehty paljon tutkimusta, jossa peloteteoriaa on sovellettu tietojärjestelmien sekä tietoturvakäyttäytymisen kontekstiin. Tutkielma käsittelee käytössä olevia peloteteorian keinoja tässä kontekstissa sekä nii-den vaikutuksia työntekijöiden tietoturvakäyttäytymiseen.