Drama as a method of teaching EFL vocabulary : a material package for lower secondary school teachers - Eskelinen, Marja (2017)
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden (2014) mukaan vieraan kielen opetuksessa ”leikin, laulun, pelillisyyden ja draaman avulla oppilaat saavat mahdollisuuden kokeilla kasvavaa kielitaitoaan ja käsitellä myös asenteita”. Monille vieraiden kielten opettajille draama on kuitenkin kohtuullisen vieras työkalu eikä sen sovellusmahdollisuuksia tunneta. Tämä materiaalipaketti onkin suunnattu yläkoulun englannin opettajille resurssipankiksi englannin sanaston opettamiseen draamakasvatuksen keinoja hyödyntäen. Kohderyhmäksi valikoituivat yläkouluikäiset nuoret, koska heillä on käytännön kielitaitoa jo sen verran, että he pystyvät toimimaan draamassa ja kommunikoimaan spontaanisti.