Kotikäyttäjän tietoturvakäyttäytyminen ja tietoturvatietoisuus - Sippo, Markus (2017)
Tämän tutkielman tarkoitus on selvittää, millainen on kotikäyttäjä, mitä tarkoittaa kotikäyttäjän tietoturvakäyttäytyminen ja mistä tekijöistä se koostuu. Lisäksi tutkimuksessa tarkastellaan kotikäyttäjän tietoturvatietoisuutta, sen rakentumista ja sen vaikutuksia tietoturvakäyttäytymiseen. Tutkimuksen tuloksena löydettiin useita eri tekijöitä, jotka vaikuttavat tietoturvakäyttäytymiseen ja tietoturvatietoisuuteen. Myös yhteys tietoturvatietoisuuden ja tietoturvakäyttäytymisen välillä löydettiin. Löydösten pohjalta muodostettiin uudenlainen malli kotikäyttäjän tietoturvakäyttäytymisen muodostumisesta. Tutkimus on toteutettu kirjallisuuskatsauksena, jonka lähteinä on käytetty tieteellisiä julkaisuja ja tutkimuksia, jotka on julkaistu erilaisissa akateemisissa julkaisuissa.