Tiedonlouhinta sosiaalisessa mediassa - Peltola, Jarno (2017)
Sosiaalisen median palveluiden suosion lähes eksponentiaalinen kasvu viimeisten vuosien aikana on avannut yrityksille uudenlaisia mahdollisuuksia ja markkinoita. Sosiaalista mediaa ja sen tiedonlouhintaa on tutkittu paljon, mutta tutkimukset ovat keskittyneet lähinnä siihen, millä tavoin tutkijat voivat hyö- dyntää sosiaalisen median tiedonlouhintaa. Vaihtoehtoisesti tutkimukset ovat keskittyneet yksittäiseen sosiaalisen median tiedonlouhinnan tuomaan hyötyyn tai esittäneet malleja tehokkaampaan sosiaalisen median hyödyntämiseen. Tä- mä kirjallisuuskatsauksena toteutettu kandidaatin tutkielma kokoaa sosiaalisen median tiedonlouhinnan tuomia hyötyjä yrityksille, ja tuo tällä tavoin uuden näkökulman asiaan. Tutkielmassa havaitaan, että yritykset voivat hyötyä useilla eri tavoilla sosiaalisen median tiedonlouhinnasta. Merkittävimpänä hyötynä mainitaan sosiaalinen asiakassuhteiden hallinta, joka oikein toteutettuna auttaa yrityksiä ymmärtämään asiakkaitaan paremmin. Asiakkaiden ymmärtäminen auttaa parantamaan asiakaskokemusta sekä tehostamaan brändin hallintaa ja markkinointia. Hyötyjen lisäksi tutkielmassa käsitellään sosiaalisen median tiedonlouhinnan tuomia haasteita yrityksille, joista merkittävimpinä mainitaan sen datan ominaisuuksia koskevat tekijät, palveluntarjoajien asettamia rajoitukset ja oikean tiedonlouhintatyökalun valinta.