Sisällönhallintajärjestelmät - Mäkipää, Janika (2017)
Tämä kandidaatin tutkielma perehtyy sisällönhallintajärjestelmiin. Ne ovat ohjemistojärjestelmiä, joiden avulla käyttäjän on mahdollista luoda, muokata ja julkaista sisältöä esimerkiksi verkkosivustoilla. WordPress, Joomla! ja Drupal ovat kolme maailmanlaajuisesti tunnettua sisällönhallintajärjestelmää. Niiden avulla käyttäjä voi hallita omaa verkkosisältöään ilman teknistä osaamista. Ominaisuuksiltaan kyseiset järjestelmät muistuttavat hyvin paljon toisiaan, mutta WordPressiä voidaan suositella pienten verkkosivujen hallintaan, kun taas Drupal on sopivampi vaihtoehto korkeasti interaktiivisten sivustojen hallintaan. Joomla!:n vahvuuksia ovat esimerkiksi järjestelmän helppokäyttöisyys ja hyvä dokumentaatio.