Katsaus ohjelmoinnin opettamisen tavoitteisiin alakoulussa - Savolainen, Karoliina (2017)
Ohjelmointi tuli uutena osana vuoden 2014 opetussuunnitelmaan ja perusopetuksessa se otettiin käyttöön syksyllä 2016. Aiemmin on todettu, että tieto- ja viestintäteknologiaa opettavilla opettajilla on puute hyvistä oppimateriaaleista. Tämän kandidaatintutkielman tarkoituksena oli selvittää opetussuunnitelmaan peilaten, millä tavoin ja mitä opetusmateriaaleja käyttäen alakouluissa opetetaan ohjelmointia ja algoritmista ajattelua. Kandidaatintutkielman tulosten perusteella voidaan todeta, että oppimateriaaleja ei ole laajasti tarjolla ohjelmoinnin opettamiseen alakouluissa ja opetuksen sisältö tulee olemaan opettaja- ja koulukohtaista tavoitteiden kannalta.