Vaaliennusteiden laadinta perustuen Twitter-palvelusta louhittuun dataan - Palvaila, Jaakko (2017)
Tässä tutkielmassa käsitellään Twitter-palvelusta louhitun datan hyödyntämistä vaaliennusteiden laadinnan työkaluna. Tutkielmassa esitellään ja analysoidaan tutkimuksia, joissa on louhittu ja pyritty analysoimaan Twitter-palvelun käyttäjien palveluun lähettämiä viestejä. Tutkielman tarkoituksena on kertoa vastaus kysymykseen, voidaanko Twitteristä kerätyn datan pohjalta laatia vaaliennusteita. Aiempia tutkimuksia läpikäymällä esitellään twiittien louhinnan, seulonnan, analyysin ja ennusteiden laadinnan menetelmiä parhaan mahdollisen metodin löytämiseksi. Tässä tutkielmassa vertaillaan louhitun datan pohjalta tehtyjen ennusteiden tuloksia ja luotettavuutta perinteisiin, kyselytutkimuksina toteutettuihin vaalitulosennusteisiin. Lisäksi pyritään määrittämään, millä menetelmillä Twitter-datan perusteella laadittujen ennusteiden tarkkuutta voidaan parantaa, ja voidaanko Suomessakin hyödyntää Twitter-käyttäjien palveluun lähettämiä viestejä vaaliennusteiden laadinnassa.