It's a jungle out there : a material package for supporting students with dyslexia in foreign language classrooms in upper secondary school - Ryösä, Helmi; Matikainen, Susanna (2017)
Lukivaikeus on yksi yleisimmistä oppimisen vaikeuksista ja koskettaa myös suurta osaa lukiolaisista. Suuressa osassa lukioita ei kuitenkaan tarjota erillistä erityisopetusta, vaan tukimuodot rajoittuvat lukivaikeusdiagnoosin saaneilla lähinnä lisäaikaan kokeissa. Täten vastuu mahdollisen tuen antamisesta on tällä hetkellä aineenopettajalla. Aineenopettajakoulutukseen ei kuitenkaan sisälly kattavaa tietoa oppimisen vaikeuksista, ja siksi olemme koonneet tähän tutkielmaan ja materiaalipakettiin tietoa lukivaikeuden vaikutuksista vieraan kielen opiskeluun.