Lapsuudessa tai nuoruudessa urheiluharrastuksen lopettaneiden ja sitä jatkaneiden terveyskäyttäytymisen erot aikuisuudessa - Saarnio, Heidi; Viertola, Jarkko (2017)
Saarnio, H. & Viertola, J. 2017. Lapsuudessa ja nuoruudessa urheiluseuraharrastamisen lopettaneiden ja jatkaneiden erot aikuisuuden terveyskäyttäytymisessä. Liikuntatieteellinen tiedekunta, Jyväskylän yliopisto, liikuntapedagogiikan pro gradu -tutkielma, 64 s. Lapsuuden liikunta-aktiivisuudella ja urheiluseuraharrastamisella on tutkittu olevan yhteys aikuisuuden liikunta-aktiivisuuteen, mutta vaikutuksista muuhun terveyskäyttäytymiseen ei ole paljoa tietoa. Monosen ym. (2016) mukaan Suomessa noin puolet nuorista on mukana urheiluseuratoiminnassa säännöllisesti ja aktiivisesti. Tutkimuksissa on kuitenkin ilmaistu huoli niin sanotusta drop out -ilmiöstä, eli seuraharrastuksen lopettamisesta iän karttuessa. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, miten drop out -ilmiö mahdollisesti vaikuttaa aikuisuuden terveyskäyttäytymiseen ja samalla, eroaako seuraharrastuksen lopettaneiden ja sitä jatkaneiden liikunta-aktiivisuus, päihteidenkäyttö ja ruokailutottumukset, sekä television katselu aikuisuudessa.