"I feel that I am a world citizen and don’t really belong anywhere" : investigating linguistic identities of three Finnish missionary kids - Kuosmanen, Anna (2017)
Nykyajan globalisoituneessa ja digitalisoituneessa maailmassa monikielisissä ympäristöissä elävien ihmisten lukumäärä kasvaa jatkuvasti. Lähetyslapset ovat erinomainen esimerkki tällaisista ihmisistä, joiden elämässä monikielisyydellä on merkittävä rooli, sillä heidän arkipäivässään on läsnä useampi kieli kuin heidän äidinkielensä. Tällä on luonnollisesti suuri vaikutus myös heidän kielellisiin identiteetteihinsä, sillä nykypäivän kielentutkimuksen näkökulmasta kielen ja identiteetin nähdään olevan lähes erottamattomia toisistaan.