Immateriaalioikeuksien esiintyminen SIGCSE-konferenssien julkaisuissa - Ryynänen, Sari (2017)
Immateriaalioikeuksiin liittyvien sääntöjen ja haasteiden kohtaaminen on arkipäiväistynyt opetuksessa. Opiskelijat saavat suurimman osan valmiuksistaan immateriaalioikeuksien noudattamiseen ja ammatillisuuteen koulutuksestaan. Immateriaalioikeustietämys on nostanut merkitystään erityisesti tietotekniikan ammattilaisten vaatimuksena. Aihe on ajankohtainen ja opetussuunnitelmassa usein vähäiselle huomiolle jäävä. Opetuksen kehityksen suunta on opiskelijoiden omaa luovuutta tukevien ympäristöjen tehokkaampi hyödyntäminen, mutta niiden käyttö usein edellyttää aiempaa parempaa immateriaalioikeustietämystä. Tässä työssä selvitettiin, miten paljon ja millä tavoin immateriaalioikeuksia koskevat asiat ovat esillä tietotekniikan opetuskonferensseissa.