"The same thing over and over again in many different ways. " : case study about bilingual teaching methods in the Family Centre Klubíčko, Czech Republic - Tenolahti, Iida (2017)
Tutkimus tähtää löytämään erilaisia kaksikielisiä opetusmetodeja ja korostamanaan niitä metodeja, jotka opettajat kuvaavat hyvin toimiviksi. Tarkoituksena on myös tarkastella tekijöitä, joita opettajat ottavat huomioon valitessaan kaksikielisen opetusmetodin. Tätä tukimusta voidaan kutsua tapaustutkimukseksi. Se toteutettiin haastatellen neljää opettajaa, jotka työskentelevät Family Centre Klubíčkossa Kroměříž:ssa, Tsekissä. Opettajat haastateltiin pareina teemahaastattelun periaatteita noudattaen. Tutkimus analysoitiin sisällöanalyysin keinoin huomioiden myös tutkimuksen visuaalinen tutkimusmateriaali. Tulokset kertovat, kuinka opettajilla on käytössään monipuolinen joukko opetusmetodeja, joista jokaisen pohjana toimii englannin kielen käyttö. Näitä metodeja yhdisti se, kuinka opettaja niitä käyttäessään odotti lapsen olevan jotenkin fyysisesti aktiivinen ja /tai luomaan jotain itse. ”Parhaiksi” tai ainakin hyvin toimiviksi kuvatut metodit olivat: laulut, riimit, kertomukset, päivärutiinit ja eri aistien käyttöä vaativat metodit. Opettajat korostivat monien metodien käyttöä yhden teeman alla lapsen oppimisen maksimoimiseksi. He mainitsivat myös lukuisia tekijöitä, joita tulisi ottaa huomioon valitessa metodia. Nämä tekijät liittyivät kulttuuriin, lapsen yksilölliseen luonteeseen, tunteisiin ja taitoihin sekä opettajan omiin piirteisiin.