Online materials in language teaching - Minkkinen, Sisko (2017)
Tämän pro gradu –työn tavoitteena oli luoda malli verkkoaineistojen hyödyntämiselle kieltenopetuksessa suomalaisissa lukioissa. Malli luotiin kolmessa syklissä kehittämistutkimuksen metodologian mukaisesti. Mallin ensimmäinen versio kehitettiin aiemman tutkimuksen perusteella. Mallia kehitettiin seuraavissa sykleissä laatimalla kaksi tapaustutkimusta. Ensimmäinen tapaustutkimus koostui verkkokyselystä ja täydennyskoulutustapaamisesta, jotka oli suunnattu suomalaisten lukioiden kieltenopettajille. Toinen tapaustutkimus keskittyi yleisesti lukion aineenopettajille suunnattuun täydennyskoulutustapaamiseen.