Kiristyshaittaohjelmien toiminta ja ehkäisy - Ylä-Sahra, Arttu (2017)
Kiristyishaittaohjelmat ovat nykyään huomattavan yleisiä, ja ne aiheuttavat iskiessään sekä taloudellisesti että toiminnallisesti vakavia vahinkoja. Tutkielmassa tutkittiin teoreettis-kvalitatiivisella kirjallisuusanalyysillä, millaisia piirteitä nykyaikaiset kiristyshaittaohjelmat sisältävät. Löydösten pohjalta pyrittiin muodostamaan luettelo hyvistä käytänteistä.