Fysioterapiaan liittyvä terapia ja terapeuttinen harjoittelu sekä ohjaus fysioterapiassa - Valkeinen, Hanna (2017)
Fysioterapian ydinosaamista ja työssä tarvittavia kompetensseja ei ole tutkittu aiemmin Suo-messa. Tutkimusnäyttö aiheesta on niukkaa maailmanlaajuisestikin. Työn tarkoituksena oli sel-vittää fysioterapeuttien ohjaukseen sekä terapiaan ja terapeuttiseen harjoitteluun liittyvää osaa-mista. Lisäksi selvitettiin osaamiseen liittyviä eroja kunnallisen ja yksityisen fysioterapeuttien välillä sekä osaamista selittäviä tekijöitä. Työ on osa Jyväskylän yliopiston ja Suomen Fysioterapeutit ry:n ydinosaamisen tutkimusta.