Typpiseostettu grafeeni - Karppinen, Karoliina (2017)
Tässä Pro Gradu -tutkielmassa perehdytään typpiseostetun grafeenin rakenteeseen, ominaisuuksiin, karakterisointiin, valmistukseen ja sovelluksiin. Valtaosa typpiseostetun grafeenin ominaisuuksista pohjautuu puhtaaseen grafeeniin, joten myös sitä käsitellään samalla. Typpi voi sitoutua grafeenihilaan eri tavoilla, joten mahdolliset konfiguraatiot ja niiden vaikutus rakenteeseen ja grafeenin ominaisuuksiin käydään läpi. Spektroskopia ja karakterisointi -kappaleessa keskitytään eniten puhtaan ja typpiseostetun grafeenin ramanspektroskopiaan ja röntgensädefluoresenssispektroskopiaan (XPS). Valmistuskeinot-kappaleessa kerrotaan lyhyesti grafeenin yleisimmistä synteesimenetelmistä ja käydään läpi esimerkkejä tutkimuksista, joissa on valmistettu typpiseostettua grafeenia. Lisäksi tarkastellaan typpiseostetun grafeenin sovelluksia sekä tulevaisuuden haasteita ja mahdollisuuksia.