"Vorausgesetzt man ist eine Frau" : Die Verwendung der Indefinita man und frau im gleichen Artikel - Lepistö, Taru (2017)
Tämä kandidaatintutkielma keskittyy erityisesti feministiseen kielitieteeseen, jonka teorioiden avulla tutkielmassa pyritään analysoimaan tarkemmin indefiniittipronominien frau ja man käyttöä samojen journalistisen tekstien sisällä. Tekstiesimerkkien avulla pyritään selvittämään, millaisissa konteksteissa indefiniittipronomini frau esiintyy ja onko sen käyttö artikkeleissa yhtenäistä. Samalla selvitetään, onko indefiniittipronominin man käyttö tarpeellista vai käytetäänkö sitä tarpeettomasti vain naisia koskevissa yhteyksissä. Feministinen kielitiede ja sen kieleen kohdistama kritiikki on tässä kandidaatin tutkielmassa rajattu koskemaan vain saksan kieltä.