Nimestään lehmä tunnetaan : lehmien nimeämisperusteista ja nimien käytöstä - Pihlaja, Sanna (2017)
Kandidaatintutkielmani aiheena ovat lehmien nimeämisperusteet ja nimien käyttö. Lehmien nimistöntutkimuksella on Suomessa pitkät perinteet ja lisäksi lehmien nimet ovat osa kansanperinnettä. Aivan viimeaikaisinta tutkimusta nimeämisperusteista ei kuitenkaan ole. Elinkeinorakenteen muuttuessa ja tilojen vähentyessä osa tästä tiedosta on vaarassa kadota, joten sitä on hyvä koota talteen.