Selkokieltä vuorovaikutuksessa : tapaustutkimus Lukumummi ja -vaari -toiminnasta - Törmänen, Sanni (2017)
Tämän kandidaatintutkielman aihe on selkokielinen vuorovaikutus suomi toisena kielenä -oppijan ja äidinkielisen puhujan välillä. Selkokielistä vuorovaikutusta on tähän mennessä tutkittu hyvin vähän, kakkoskielisessä vuorovaikutuksessa ei Suomessa lainkaan. Aineistona on kaksi lukutuokioäänitettä yhdeltä Niilo Mäki Instituutin Lukumummi ja -vaari -toimintaan osallistuneelta lukuparilta. Tutkimuskysymykseni ovat: 1. Onko seniorin vuorovaikutuksessa selkokielen ohjeiden mukaisia piirteitä? 2. Onko vuorovaikutuksen selkokielisyydessä havaittavissa muutoksia ensimmäisen ja kymmenennen tuokion välillä?