Laulamisen merkitys alakoulun musiikinopetuksessa - Kangas, Matilda (2017)
Tutkin kandidaatintutkielmassani laulamisen merkitystä alakoulun musiikinopetuksessa. Suomen kouluissa oppiainetta kutsuttiin vuosisatojen ajan lauluksi, ja nimen vaihtuessa musiikiksi muuttuivat oppiaineen sisällöt myös melko radikaalisti. Olen kiinnostunut laulunopetuksesta ja laulamisen merkityksestä alakouluikäisten oppimiseen. Laulujen ja leikkien avulla voidaan opetella monia asioita, ilman, että edes huomaamme opettelevamme uutta. Vuoden 2014 perusopetuksen opetussuunnitelma painottaa edellisiä opetussuunnitelmia enemmän laaja-alaiseen oppimiseen ja luovuuteen. Tämä antaa opettajille uusia mahdollisuuksia oppiaineiden yhdistelyyn. Laulamisen ei tarvitse rajoittua ainoastaan musiikintunneille, vaan musiikkia voidaan integroida lähes minkä tahansa oppiaineen kanssa.