Bewirbt man sich auf, für oder um eine Stelle? Valenzschwankung in Bezug auf die Präpositivergänzung beim Verb sich bewerben - Saastamoinen, Hanna-Riikka (2017)
Tutkimuksen teoria pohjautuu valenssiin ja sen eri osa-alueisiin. Kuten monissa muissa kielissä, myös saksan kielessä varsinkin taivutetulla verbillä on keskeinen osa lauseenmuodostuksessa, sillä se kerää ympärilleen tietyn määrän määreitä, joilta se voi vaatia tiettyjä ominaisuuksia. Saksan kieliopissa nämä määreet voidaan jakaa luokkiin, joista tämän työn kannalta merkittävin on prepositiomääre. Se muodostuu prepositiosta ja esimerkiksi nominaaliryhmästä. Prepositiovalintaa on tässä käyttötavassa lähes mahdoton päätellä semanttisesti, mikä tekee siitä kielenopiskelijoille haastavan aiheen.