Rakennusten koristemaalausten restaurointi - Heiskanen, Riikka (2017)
Maisterin tutkielmassani tarkastelen koristemaalattujen rakennuspintojen restauroinnin ilmiötä ja sen kehittymistä nykyiseen muotoonsa. Rakennuspintojen restaurointi sisältää erilaisia toimia konservoinnista uusien osien toteuttamiseen sisältäen myös rekonstruoinnin. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, miten rakennussuojelun arvotaustan muodostuminen liittyy näihin restaurointitoimenpiteisiin ja miten rakennuspitojen restaurointi on muuttunut 1960-luvulta alkaen.