Toiminnanohjauksen yhteys elämänlaatuun - Boström, Päivi (2017)
Toiminnanohjaus on osa kognitiivisia toimintoja. Se koostuu kyvyistä suunnitella ja toteuttaa tavoitteellista toimintaa sekä arvioida toiminnan tuloksellisuutta. Toiminnanohjauksen häiriötön toiminta on edellytys itsenäiselle elämälle. Hyvä elämänlaatu on sekä tärkeää jokaiselle meistä että eräs kansanterveydellisistä tavoitteista. Ikääntyvien henkilöiden toiminnanohjauksen yhteyttä elämänlaatuun on tutkittu vähän. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, onko toiminnanohjaus yhteydessä elämänlaatuun itsenäisesti asuvilla iäkkäillä ihmisillä ja, että selittävätkö ikä, liikkumiskyky, sosioekonomiset tekijät, sairastavuus ja fyysinen aktiivisuus tätä yhteyttä.