En fallstudie om språklig och nationell identitet hos tredje generationens sverigefinnar som har flyttat till Finland - Vähäjylkkä, Lotta (2017)
Tämän kandidaatintutkielman tarkoituksena on saada tietoa Suomeen muuttaneiden kolmannen sukupolven ruotsinsuomalaisten kielellisestä ja kansallisesta identiteetistä. Tavoitteena on selvittää, kokevatko tutkittavat itsensä suomalaisiksi vai ruotsalaisiksi ja vastaavasti tuntevatko he itsensä suomenkielisiksi, ruotsinkielisiksi vai kaksikielisiksi. Lisäksi tavoitteena on saada tietoa heidän ajatuksistaan koskien mahdollisia muutoksia heidän kansallisessa ja kielellisessä identiteetissään Suomeen muuton jälkeen.