Measuring users' level of information security awareness : research and development of sample questions - Mäkitalo, Hermanni (2017)
Tämän gradun tarkoituksena on käsiteanalyysin avulla hahmottaa tärkeimpiä omaisuuksia tietoturvatietoisuudesta ja tavoista levittää sitä, tutustua niihin tarkemmin, ja muodostaa näistä perusteltuja ja käyttäjille olennaisia kysymyksiä joilla selvittää käyttäjän tietoturvatietoisuutta. Aiheen tarkempi läpikäynti on tärkeää, sillä aiemmissa tutkimuksissa on havaittu, että käyttäjät kertovat noudattavansa tietoturvapolitiikoita, vaikka tarkemmin tutkittaessa eivät tienneet tai ymmärtäneet tietoturvapolitiikoiden sisältöä. Kysymysten muodostamisessa otetaan huomioon myös muita käsiteanalyysi vaiheessa selvinneitä piirteitä, joilla tehdä kysymyksistä parempia. Tuloksena esitetään 20 esimerkkikysymystä, sekä ehdotuksia kysymysten muodostamiseen sekä niiden käyttämiseen.