Kriittiset menestystekijät toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotossa - Lokka, Aleksi (2017)
Toiminnanohjausjärjestelmien käyttöönottoprojekteista suuri osa epäonnistuu, kun mittareina käytetään kustannuksia, aikataulua tai haluttua toiminnallisuutta. Epäonnistuneet käyttöönottoprojektit aiheuttavat yrityksille valtavia taloudellisia menetyksiä. Kirjallisuudessa on esitetty tiettyjä tekijöitä, niin sanottuja kriittisiä menestystekijöitä, jotka ovat suoraan yhteydessä käyttöönottoprojektien onnistumiseen. Toiminnanohjausjärjestelmät kehittyvät jatkuvasti mukautuen niiden käyttäjien muuttuviin tarpeisiin. Tämä kandidaatintutkielma selvittää kirjallisuuskatsauksen avulla, ovatko toiminnanohjausjärjestelmien käyttöönoton kriittiset menestystekijät muuttuneet järjestelmien kehityksen myötä. Vaikka tulokset osoittavat vaihtelua eri tarkastelujaksojen välillä, ei selkeitä muutoksia ole havaittavissa. Voidaan kuitenkin esittää, että tiettyjen kriittisten menestystekijöiden rooli ja merkitys ovat mahdollisesti muuttuneet toiminnanohjausjärjestelmien kehityksen myötä.