Linguistic identities of Finnish students : what has English got to do with it? - Lehtikangas, Netta (2017)
Monikielisyys on osa arkeamme. Täten se voi vaikuttaa myös monien identiteetteihin. Koska myös kielellinen identiteetti muuttuu jatkuvasti, on mahdollista, että opitut kielet voivat vaikuttaa sen rakentumiseen. Monikielisyyden vaikutuksia suomalaisten kieli-identiteetteihin ei olla kuitenkaan mittavasti tutkittu, ja monet aiemmista tutkimuksista keskittyvät vain CLIL-oppijoihin. Tässä tutkielmassa halusin tutkia sekä suomella että vieraalla kielellä opiskelevia lukiolaisia, ja samalla myös löytää mahdollisia yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia näiden ryhmien välillä.