Analyse des exercices de prononciation du manuel J’aime 1 à l’aune des directives générales pour l’enseignement au collège et au lycée - Tikanmäki, Katriina (2017)
Työn tarkoituksena oli tutkia ranskan kielen oppikirjan J’aime 1:sen ääntämisharjoituksia ja sitä, onko niissä noudatettu uusimpia peruskoulun ja lukion opetussuunnitelmien perusteita. J’aime-kirjasarja on tehty yläkoulus-sa tai lukiossa alkavan ranskan opetukseen (B2 tai B3 kieli). Aihe on mielenkiintoinen, koska uusia opetussuunni-telmien perusteita on alettu toteuttaa peruskouluissa ja lukiossa syksyllä 2016 ja J’aime-kirjasarjan sanotaan noudattavan näitä uusia perusteita. Halusin tutkia juuri ääntämisharjoituksia, koska ääntämisellä on tärkeä rooli siinä, tuleeko ymmärretyksi kohdekielellä. Tutkimukseen valittiin kirjasarjan ensimmäinen kirja, koska ääntämi-sen perusteet luodaan jo opintojen alussa.